Φενέρ – Ολυμπιακός: τo πανό των Τούρκων για την ΑΕΚ!

 

“Γιοι της ίδιας πόλης, Φενέρμπαχτσε – ΑΕΚ Αθήνας”

O τελικός του final 4 της Ευρωλίγκας είχε έντονο ελληνικό χρώμα, με την συμμετοχή του Ολυμπιακού αλλά του Κώστα σλούκα για την ομάδα της Φενέρ. Οι Πειραιώτες δεν κατάφεραν να σηκώσουν το 4ο ευρωπαϊκό τρόπαιό τους, αφού ηττήθηκαν με σκορ 80 – 64 και έδωσαν την ευκαιρία στους Τούρκους να πανηγυρίσουν την κατάκτηση του κυπέλλου, για πρώτη φορά στην ιστορία.

Τα βλέμματα όμως τράβηξε και ένα πανό που ανήρτησαν οι οπαδοί της Φενέρ, λίγο πριν την έναρξη του αγώνα, το οποίο έγραφε: “Γιοι της ίδιας πόλης, Φενέρμπαχτσε – ΑΕΚ Αθήνας”, θέλοντας έτσι να πικάρουν τους οπαδούς του Ολυμπιακού που βρέθηκαν στο “Σινάν Ερντέμ” με τους οποίους μάλιστα σημειώθηκαν επεισόδια κατά την άφιξή τους στην Κωνσταντινούπολη.

Πάντως, μόνο τυχαία δεν ήταν η αναφορά στην ΑΕΚ. Οι οπαδοί της Φενέρ και του Ένωσης διατηρούν φιλικές σχέσεις. Μάλιστα, οι σχέσεις αυτές έγιναν πιο ισχυρές μετά τον θάνατο του θρύλου του τουρκικού ποδοσφαίρου Λευτέρη Κιουτσουκαντωνιάδη ο οποίος είχε αγωνιστεί και στην ΑΕΚ. Ο κοινός σύνδεσμος των 2 συλλόγων δικαιολογεί και το μήνυμα του πανό που όπως ήταν λογικό δεν πέρασε απαρατήρητο.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s